Angol fordítóiskola - Fordítás angolról magyarra és magyarról angolra
Angol fordítóiskola - Fordítás angolról magyarra és magyarról angolra
Kiadás éve: 2014
ISBN: 9789631361933
Kiadó: Corvina
Oldalszám: 196
2 600 Ft
2 340 Ft
10 %
db
 
Kosárban: db
Tartalmi ismertető
Könyvünk, mely nemzetközileg is az első rendszeres, elméletileg is megalapozott, mégis gyakorlatias tankönyve a fordításnak, két, azonos felépítésű részből áll: az első rész a magyarról angolra való fordítással foglalkozik, a második az ellenkező irányt tárgyalja változó terjedelmű, de azonos elvek szerint összeválogatott szövegek gyakorlatias, fordítói, illetve elméleti (nyelvészeti) szempontú elemzése révén.
A könyv célja, hogy rendszeres, didaktikusan felépített tananyagul szolgáljon az angolról magyarra, illetve a magyarról angolra való fordítás tanításához. Jól használható szemináriumi segédanyagként a haladó szintű nyelvoktatásban is, mivel alkalmazható gyakorlókönyvként is, ugyanis a szövegeken és a kapcsolódó kommentárokon kívül számos változatos feladatot ad.
A kommentárok bőségénél, aprólékosságánál és interdiszciplináris sokszempontúságánál fogva tanár nélküli, otthoni tanulásra, illetve gyakorlásra is alkalmas.
A három társszerző között elméleti szakemberek, a fordítást egyetemi szinten oktató gyakorló tanár és tapasztalt fordító egyaránt található." (a Kiadó)
A kiadó további könyvei