Ételkészítési ismeretek CD melléklettel
Ételkészítési ismeretek CD melléklettel
Kiadás éve: 2015
ISBN: 9789633370667
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Oldalszám: 474
7 190 Ft
7 190 Ft
db
 
Kosárban: db
Tartalmi ismertető
A technológiai folyamatok megértését összefoglaló munkatáblák, ábrák, fotók segítik.

A könyvben mindaz megtalálható, amire a jövő szakácsnemzedékének a jó ételek készítéséhez szüksége van, a konyhába lépés pillanatától egészen az ételek tálalásáig:

-az ételkészítési tevékenység helyszíne, munkaterületei,
-a felhasználandó eszközök, gépek, berendezések,
-a kötelező higiéniai és balesetvédelmi előírások,
-a legfontosabb élelmi anyagok és azok tulajdonságai,
-a konkrét ételkészítési folyamatok az előkészítéstől az elkészítésen át a kiegészítő és befejező műveletekig.

A CD-melléklet több mint 700 recepttel egészíti ki a könyvet. Emellett alapanyag- és ételfotókkal, interaktív folyamatábrákkal, a kreativitást fejlesztő feladatokkal, olvasmányokkal, a legfontosabb szakmai kifejezéseket magyarázó fogalomtárral nyújt komoly segítséget a megszerzett tudásanyag elmélyítéséhez, gyakorlásához.

A tananyag a hároméves szakácsképzéshez készült, de a gyakorló szakemberek és a sütést-főzést kedvelő érdeklődő nagyközönség számára is ajánlott.