Programozási ismeretek haladóknak
Programozási ismeretek haladóknak
Kiadás éve: 2012
ISBN: 9789631645781
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Oldalszám: 312
2 190 Ft
1 971 Ft
10 %
db
 
Kosárban: db
Tartalmi ismertető
Könyvünk azoknak a középiskolás diákoknak, felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak és más érdeklődőknek szól, akik már elsajátították a programozás alapjait, gyakorolták egyszerűbb programok írását. Részletesen tárgyaljuk az objektumorientált programozás fogalmait, bemutatjuk az objektumorientált programok tervezését, készítését. Kitérünk az összetett adatszerkezetek ismertetésére, felhasználására. Áttekintjük és példákon keresztül szemléltetjük a bonyolult feladatok programozásánál alkalmazott algoritmusokat, köztük a rekurzív módszerek, a visszalépéses keresés, a dinamikus programozás, a mohó algoritmus alkalmazását. Külön fejezetben foglalkozunk a gráfalgoritmusokkal.

Elvonatkoztatva a konkrét programozási nyelvektől, az algoritmusokat mondatszerű leírással adjuk meg. Szükség esetén a Visual Basicre hivatkozunk. A gyakorlatok megoldása C++ és Visual Basic nyelven letölthető a kiadó honlapjáról (ld. lentebb). Az egyes fejezetek végén pedig kiemelkedően nagyszámú feladat segíti a bemutatott módszerek gyakorlását.

Manapság egyre több felsőfokú oktatási intézményben tanítanak programozást. Ezen intézmények hallgatói a tananyag szemléletes, könnyen érthető áttekintését találják meg könyvünkben. Könyvünket javasoljuk azoknak az olvasóknak is, akik tanulmányaiktól függetlenül megismerkednének az objektumorientált programozás alapjaival, az összetett adatszerkezetek, összetett algoritmusok alkalmazásával.

A kiadványhoz tartozó kiegészítések letölthetőek a www.zmgzeg.sulinet.hu/programozas webhelyről.